Lappland Dream kennel

Lapplands Drag har beviljat tillstånd att bedriva yrkesmässigt verksamhet med hund.

 

"Monika Karlsson har en mycket välplanerad och väl skött anläggning. Hundarna är i gott hull, lugna och fina. Hundgårdarna håller de mått som anges i föreskrifterna och hålls föredömligt rena och luktfria.Hundanläggningen är mycket välplanerad, uppbyggd i sluttande terräng med nivåskillnader och utkiksplatser. Det finns fem stora rastgårder för lösrastning av hundar igrupper.

I del av dessa har älven inhängnats så att hundarna har möjlighet att bada."

Länsstyrelsen bedömer att kraven i 16§ djurskyddslagen är uppfyllda och att Monika Karlsson är lämplig att bedriver verksamheten.

Siberian huskys är flockdjur och vill leva i grupp precis som människor. Därför lever våra draghundar i små grupper mellan 4 och 8 hundar i varsin hundgård. Dagligen får de träffa sina kompisar från grannhundgårder för daglig lek och motion i våra stora rastgårdar. Hela flocken hjäps åt för att leva och att må bra.

Hundgårdar:

Rastgårdar:

Lapplands Drag ist ein Unternehmen mit Reisegarantie

Vädret Lomselenäs

Huskyfarm Lappland Schwerden Hundeschlittentouren Blattnicksele hundeschlittenReisen Winter Urlaub SchlittenhundeReisen Schlittenhundetouren Mushing Huskyfarmurlaub Lapplands Drag HundeschlittenExpedi